Sastojci:
- 200 g mljevenog keksa
- 150 g margarina
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 1 dl koka-kole
- 150 g lješnjaka
- 2 kašike meda
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
- Trouglasti kalup za kolače obložiti prozirnom folijom.
- U šerpu staviti margarin da se rastopi, pa dodati čokoladu i šećer te sve istopiti na laganoj vatri. Dodati koka-kolu.
- Lješnjake sitno isjeckati pa dodati u smjesu.
- Dodati med, izmiješati smjesu pa zatim dodati mljeveni keks i opet sve dobro izmiješati.
- U zavisnosti od veličine kalupa, smjesu podijeliti na dva dijela, a ako je veći kalup može i jedan. (Meni su bila potrebna dva trouglasta kalupa).
- Uspite smjesu u pripremljeni kalup i ostavite da se hladi u frižider, najbolje preko noći.
- Nakon vađenja iz frižidera, izvaditi toblerone iz kalupa te preliti ga čokoladnom glazurom. Ponovo vratiti u frižider da se čokolada stegne. Nakon toga izvadite kolač i izrežite.
Primjedbe
Objavi komentar