SASTOJCI
Voćni nadjev:
Tijesto za palačinke možete koristiti ono koje inače radite.
Šumsko voće stavite u šerpu, dodajte šećer i 70 ml vode. Kada prokuha dodajte gustin koji ste prethodno razmutili sa preostalih 30 ml vode i kuhajte miješajući kratko da se sve sjedini i zgusne. Dovoljna je jedna puna supena kašika gustina, tek malo da se zgusne voće. Ostavite da se ohladi.
Za bijelu kremu izmutite vrhnje za šlag te dodajte kiselo vrhnje i šećer u prahu i sve zajedno izradite u kremu.
Na svaku palačinku staviti punu kašiku bijele kreme i 1-2 kašike voćnog nadjeva i preklopiti u trokut.
Takođe ove palačinke se mogu raditi sa višnjama, malinama ili jagodama, zavisno šta više volite.
Voćni nadjev:
- 400 g smrznutog šumskog voća
- 5 supenih kašika šećera (ili količina po želji)
- 1 puna supena kašika gustina
- 100 ml vode
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g kiselog vrhnja 20%mm
- 50 g šećera u prahu (ili po želji)
Tijesto za palačinke možete koristiti ono koje inače radite.
Šumsko voće stavite u šerpu, dodajte šećer i 70 ml vode. Kada prokuha dodajte gustin koji ste prethodno razmutili sa preostalih 30 ml vode i kuhajte miješajući kratko da se sve sjedini i zgusne. Dovoljna je jedna puna supena kašika gustina, tek malo da se zgusne voće. Ostavite da se ohladi.
Za bijelu kremu izmutite vrhnje za šlag te dodajte kiselo vrhnje i šećer u prahu i sve zajedno izradite u kremu.
Na svaku palačinku staviti punu kašiku bijele kreme i 1-2 kašike voćnog nadjeva i preklopiti u trokut.
Takođe ove palačinke se mogu raditi sa višnjama, malinama ili jagodama, zavisno šta više volite.
Primjedbe
Objavi komentar