Raspucanci

Sastojci:
  • 50 g margarina 
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 jaja
  • 100 g sećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica kakaa u prahu 
  • 200 g brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • korica limuna ili narandže 
Otopite margarin te dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. U drugoj posudi izmiksajte jaja , šećer, vanilin šećer i kakao. Miješajući dodajte otopljenu čokoladu, a zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Naribajte koricu narandže ili limuna, po želji.
Smjesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi 3 sata. Zatim oblikujte kuglice i uvaljajte u šećer u prahu. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni.



Primjedbe