Voćne korpice

Sastojci za tijesto:
  • 225 g margarina
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 3 žumanjka
  • 330 g brašna
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Kalupe za korpice podmažite i punite ih tako što ćete uzimati komadiće tijesta i utiskivati u kalupe. Pecite na 180 stepeni 15-ak minuta (provjerite kada su pečene u zavisnosti od pećnice). Pečene korpice ostavite u kalupima oko 3-4 minute nakon što ih izvadite iz pećnice, kako bi lakse ispadale iz kalupa.
Kalupi koje sam koristila malo su veći od onih klasičnih kalupa za korpice. Od ove smjese dobila sam oko 40 korpica, dok bi od malih kalupa bilo oko 60 korpica.

Sastojci za kremu:
  • 7 dl mlijeka
  • 2 pudinga vanilija
  • 7 kašika šećera
  • 150 g margarina 
  • 1 kesica praha za šlag 
I još:
  • voće po želji (jagode, maline, kivi, šumsko, breskve, itd)
  • 2 kesice Dr. Oetker svijetlog preljeva za torte
Puding razmutite sa 2 dl mlijeka, a preostalih 5 dl stavite da prokuha zajedno sa šećerom. Kada mlijeko prokuha dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte margarin sobne temperature, te zajedno izradite. Zatim dodajte kesicu praha za šlag i sve dobro izmiksajte.

Korpice punite pripremljenom kremom, a zatim preko kreme poredajte voće po želji. Ja sam ovaj put stavila kivi i šumsko voće.

Preljev za torte pripremite prema uputstvu sa kesice te prelijte preko voća, stavljajući po jednu supenu kašiku otprilike na svaku korpicu.



Primjedbe