Sastojci za tijesto:
Kalupi koje sam koristila malo su veći od onih klasičnih kalupa za korpice. Od ove smjese dobila sam oko 40 korpica, dok bi od malih kalupa bilo oko 60 korpica.
Sastojci za kremu:
Ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte margarin sobne temperature, te zajedno izradite. Zatim dodajte kesicu praha za šlag i sve dobro izmiksajte.
Korpice punite pripremljenom kremom, a zatim preko kreme poredajte voće po želji. Ja sam ovaj put stavila kivi i šumsko voće.
Preljev za torte pripremite prema uputstvu sa kesice te prelijte preko voća, stavljajući po jednu supenu kašiku otprilike na svaku korpicu.
- 225 g margarina
- 6 kašika šećera u prahu
- 3 žumanjka
- 330 g brašna
Kalupi koje sam koristila malo su veći od onih klasičnih kalupa za korpice. Od ove smjese dobila sam oko 40 korpica, dok bi od malih kalupa bilo oko 60 korpica.
Sastojci za kremu:
- 7 dl mlijeka
- 2 pudinga vanilija
- 7 kašika šećera
- 150 g margarina
- 1 kesica praha za šlag
- voće po želji (jagode, maline, kivi, šumsko, breskve, itd)
- 2 kesice Dr. Oetker svijetlog preljeva za torte
Ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte margarin sobne temperature, te zajedno izradite. Zatim dodajte kesicu praha za šlag i sve dobro izmiksajte.
Korpice punite pripremljenom kremom, a zatim preko kreme poredajte voće po želji. Ja sam ovaj put stavila kivi i šumsko voće.
Preljev za torte pripremite prema uputstvu sa kesice te prelijte preko voća, stavljajući po jednu supenu kašiku otprilike na svaku korpicu.
Primjedbe
Objavi komentar