Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci:
- 500 g rozen kora
- 1 l mlijeka
- 300 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 250 g margarina
- 100 g bijele čokolade za kuhanje
- 100 g crne čokolade za kuhanje
- 300 g pečenih mljevenih lješnjaka
- 300 g mljevenog keksa
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Izrada:
- Puding razmutiti sa 200 ml mlijeka. Ostatak
mlijeka staviti da prokuha sa šećerom i vanilin šećerom. Kada mlijeko prokuha sipati razmućeni puding i uz neprestano miješanje skuhati kremu. Skloniti sa
ringle i odmah dodati margarin. Miješati da se margarin istopi i smjesa
ujednači.
- Podijeliti kremu na dva dijela. U prvi dio staviti bijelu čokoladu i
mljeveni keks, a u drugi dio crnu čokoladu i mljevene lješnjake. Svaki dio kreme posebno miješati dok se čokolada ne istopi i smjesa ujednači.
- Na tacnu
staviti prvu rozen koru te premazati sa 6 supenih kašika smeđe kreme. Staviti drugu koru, pa onda nanijeti svijetlu kremu i tako sve
naizmjenično dok imate kreme i kora. Posljednju koru nemojte premazivati kremom.
- Kolač prekriti prozirnom folijom te lagano opteretiti i ostaviti da se stegne preko noći. Ohlađen kolač preliti čokoladnom glazurom (brzo poravnajte glazuru jer se brzo steže na ohlađenom kolaču). Vratite kolač ponovo u frižider na sat vremena da se čokolada stegne, a potom režite na štanglice ili po želji.
Primjedbe
Objavi komentar