Puding razmutiti sa 200 ml mlijeka. Ostatak
mlijeka staviti da prokuha sa šećerom i vanilin šećerom. Kada mlijeko prokuha sipati razmućeni puding i uz neprestano miješanje skuhati kremu. Skloniti sa
ringle i odmah dodati margarin. Miješati da se margarin istopi i smjesa
ujednači.
Podijeliti kremu na dva dijela. U prvi dio staviti bijelu čokoladu i
mljeveni keks, a u drugi dio crnu čokoladu i mljevene lješnjake.Svaki dio kreme posebno miješati dok se čokolada ne istopi i smjesa ujednači.
Na tacnu
staviti prvu rozen koru te premazati sa 6 supenih kašika smeđe kreme. Staviti drugu koru, pa onda nanijeti svijetlu kremu i tako sve
naizmjenično dok imate kreme i kora. Posljednju koru nemojte premazivati kremom.
Kolač prekriti prozirnom folijom te lagano opteretiti i ostaviti da se stegne preko noći. Ohlađen kolač preliti čokoladnom glazurom (brzo poravnajte glazuru jer se brzo steže na ohlađenom kolaču). Vratite kolač ponovo u frižider na sat vremena da se čokolada stegne, a potom režite na štanglice ili po želji.
Primjedbe
Objavi komentar